Cursus Van blad zingen

IMG_20170918_195539_673

De noten in de partituur beter begrijpen? En vlot kunnen zingen wat er staat?

Voor de tweede keer wordt de cursus Van blad zingen voor koorzangers georganiseerd. Gedurende 6 weken worden de nodige vaardigheden getraind. Al zingende maken we ons de algemene muziekleer eigen en doen we gezamenlijke zang- en leesoefeningen. De cursus start eind januari. Bij de cursus is een werkboek inbegrepen met theoretische uitleg en wekelijkse oefeningen. De cursus is geschikt voor iedereen die zijn leesvaardigheid van het notenschrift wil vergroten en zal koorzangers helpen hun partituur gemakkelijker in te studeren. (Amateur)dirigenten die hun solfège-vaardigheden willen aanscherpen zijn uiteraard ook van harte welkom. Enige voorkennis van het notenschrift is wel gewenst.

De volgende onderdelen zullen aan bod komen:

  • algemene muziekleer: de elementaire muziektheorie zullen we ons vooral zingende eigen maken
  • uitvoeren van genoteerde ritmes
  • het zingen van éénstemmige en meerstemmige oefeningen en uiteindelijk (bescheiden) koorstukken
  • aandacht voor zangtechniek, stemvorming en tekst

De cursus bestaat in totaal uit 6 lessen (twee volle lesuren per week) gegeven in groepsverband (max. 5 personen). De kosten bedragen €110,00 (exclusief BTW) per persoon, inclusief al het lesmateriaal en heerlijke koffie en thee van Kaldi Maastricht.

De cursus wordt gegeven door Nick Goudkuil, professioneel musicus en gediplomeerd muziekdocent (hoofdvak Theorie der Muziek, Conservatorium Maastricht).

Wanneer:
Start: derde week van januari 2019

Start: derde week van september 2019

Locatie: Kaldi Maastricht (Wycker Brugstraat 40, 6221 ED Maastricht)

Voor aanmelden of vragen: klik hier

voorbeeldpagina  Pagina uit het cursusboek